Veelgestelde vragen

Met regelmaat merken wij dat er onduidelijkheid bestaat rondom de aanvraag van opvoervergunningen ten behoeve van voorstellingen. Als uw vraag hier niet bij staat kunt u mailen naar [email protected], of bellen naar 072-5112135.

  • Wat zijn de auteursrechten van een toneelstuk?

De hoogte van de totale rechten hebben te maken met de lengte van het stuk, de wensen van de auteur, de capaciteit (max. volume) van de zaal en het aantal opvoeringen dat u wilt plannen. Voor een prijsindicatie kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar 072-5112135.

  • Hoe vraag ik de opvoerrechten aan?

Deze vraagt u aan via deze website, of via de aanvraagkaart (verkrijgbaar bij uitgeverijen of deze heeft u ontvangen van het IBVA bij uw voorgaande opvoervergunning).

  • Welke voorwaarden gelden er?

Aankoop van minimaal verplicht aantal tekstboekjes bij de (toneel)uitgeverij (vraag bij ons naar de voorwaarden!)

Aanvraag en betaling van een bedrag aan auteursrechten aan IBVA Holland.

  • Bij welk bureau vraag ik de opvoerrechten aan?

U mag ten alle tijden uw aanvraag bij het IBVA doen. Wij zorgen ervoor dat de aanvraag bij het juiste bureau terecht komt. Doet u dit niet en heeft u de rechten aan het verkeerde bureau betaald, heeft u alsnog zelf de plicht te betalen aan het juiste bureau. Kijk naar de voorwaarden.

  • Hoe kan het dat op de factuur een andere zaalgrootte staat dan ik heb opgegeven?

In ons zalenbestand staat de zaal die u heeft opgegeven bekend onder een andere zaalcapaciteit. Vanaf 1 januari 2012 rekenen wij naar het volume van de zaal en niet naar het aantal bezoekers. Maakt u gebruik van een andere zaalopstelling d.m.v. bijvoorbeeld gordijnen, verschuifbaar podium of zet u tafels neer die meer ruimte innemen? Zorg er dan voor dat MET uw aanvraag u ook gelijk een zaalhoudersverklaring meestuurt. Kijk naar de voorwaarden. Zaalverklaring downloaden

  •    Met Internet Explorer (versie 10/11 en oudere) kuntt u geen toegang vinden op onze Website, probeer het dan eens met Google Chrome of firefox.
Aanmelden opvoeringsrechten

Aanmelden van uw opvoering(en) gaat nu nog makkelijker. Via de knop hieronder kunt u uw bestellingen bij een aangesloten toneeluitgeverij inzien en aanmelden.

Mijn bestellingen
Losse aanvragen van een titel

Is Mijn bestellingen leeg? Zoek dan in onderstaand formulier naar het op te voeren toneelstuk en klik op Aanmelden. Kunt u het stuk niet vinden? Neem dan contact met ons op: wij helpen u graag.